NISSBACKAN KARTANON VEISTOSPUISTO KIINNI KESÄLLÄ 2020

Vallitsevasta korona-tilanteesta johtuen Nissbacka ei näillä näkymin aukea laisinkaan kesällä 2020.

Tilanne on valitettava, sillä kesän 2020 piti ollaa käänteentekevä: hyvin menestyneen Vantaan taidemuseo Artsin näyttelyn tiimoilta oli tarkoitus kesällä 2020 laajentaa veistospuiston toimintaa nelipäiväiseksi (to-pe-la-su) ja avata Laila Pullisen taiteilijakoti pysyväksi osaksi veistospuiston toimintaa. Pullisen teoksia piti myös olla esillä kesäkuussa 2020 Oopperatalossa Helsingin kansainvälisen balettikilpailun yhteydessä, kuin myös OP-yhtymän omistuksessa olevan suuren krusifiksin “Tie, totuus ja elämä” (1977) palata kesäksi Temppeliaukion kirkkoon – jossa se on aiemminkin ollut esillä. Kumpikin näistä hankkeista peruuntui vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen: kilpailut siirtyivät ensi vuoteen ja teossiirto mahdollisesti loppuvuoteen.

Keskusteltuamme näiden yhteistyökumppaniemme, ja myös Artsin ja Vantaan kulttuuripalveluiden kanssa Laila Pullisen säätiön hallitus tuli kuitenkin huhtikuun loppupuolella siihen lopputulokseen, että vallitsevassa tilanteessa ei ole järkevää eikä vastuullista avata näyttelytiloja (ei makasiinia tai ateljeeta, muttei etenkään osittain Pullisen perikunnan käytössä olevaa taiteilijakotia) – tai edes veistospuistoa, sillä viimeisten tietojen mukaan virus leviää myös ulkotiloissa, varsinkin ihmisjoukkojen pakkautuessa tiiviisti samaan paikkaan.

Näin ollen eivät esim. perinteiset Jean Ramsayn esittelykierrokset tule kysymykseen, ja näiden ollessa olennainen osa veistospuiston toimintaa, olemme tehneet vaikean päätöksen siirtää aiotut toiminnan laajentamiset kesäkuulle 2021.

Toivomme teiltä Nissbackan ystäviltä ymmärrystä tässä vaikeassa tilanteessa.

Nähkäämme kesällä 2021!

Ystävällisesti,
Jean Ramsay
Veistospuiston kuraattori ja toiminnajohtaja
Laila Pullisen säätiön hallituksen puheenjohtaja
040-5859031

jean_at_nissbacka. com

P.S. Mahdollisesti pidämme auki joinain viikonloppuina elo-syyskuussa, mikäli tilanne sallii. Seuratkaa ystävällisesti tiedotustamme tällä sivulla tai sivustollamme Facebookissa: https://web.facebook.com/nissbacka.pullinen

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s